Kultur

Vicepræsident og nobelprismodtager indtager Danmark med klimadagsorden

Den tidligere amerikanske vicepræsident og modtager af Nobels Fredspris Al Gore gæster helt eksklusivt Musikkens Hus til Demokratiets Genklang i Aalborg den 20. marts 2022. Vicepræsidenten har de seneste år arbejdet på at øge opmærksomheden omkring udledningen af CO2 og menneskeskabte klimaforandringer, og ifølge Al Gore kræver udviklingen akut handling fra både virksomheder og politikere.

Klimakrisen og behovet for grøn omstilling står højt på såvel virksomheders som politikeres dagsorden i disse år, og nu kan danskerne se frem til at blive endnu klogere på mulighederne for en bæredygtig fremtid, når tidligere vicepræsident og nuværende klimaforkæmper Al Gore gæster Musikkens Hus i Aalborg den 20. marts 2022. Al Gore har i mange år arbejdet på at øge bevidstheden omkring menneskeskabte klimaforandringer, som ifølge eksvicepræsidenten kræver akut handling fra både virksomheder og politikere verden over.

Det er den erhvervsdrivende fond Fonden Musikkens Hus i Nordjylland, der står bag arrangementet ”Al Gore: Climate Crisis and Solutions”, som bliver en del af den tilbagevendende demokratifestival Demokratiets Genklang.

– Vi er glade for endnu en gang at kunne byde en så markant kapacitet velkommen på scenen i Musikkens Hus. Al Gore har i den grad benyttet sit embede til at gøre verden til et bedre sted og er en af de klimafrontkæmpere, der er allermest respekt omkring. Vicepræsidenten stod derfor allerøverst på ønskelisten over talere på dette område, og jeg føler mig overbevist om, at virksomhedsledere såvel som almindelige borgere vil gå fra arrangementet i Musikkens Hus med ny viden og motivation til at gøre en endnu større klimaindsats i fremtiden, fortæller musikhusdirektør Lasse Rich Henningsen.

Al Gore har en imponerende politisk karriere bag sig, først som medlem af Repræsentanternes Hus i 1976, 1978, 1980 og 1982, og dernæst som medlem af det amerikanske senat i 1984 og 1990. Han blev indviet som den 45. vicepræsident i USA i 1993 og tjente otte år under Bill Clintons præsidentperiode.

Den demokratiske vicepræsident har siden sit politiske embede arbejdet målrettet på at sætte fokus på teknologiens fremtid og klimaforandringer, hvilket blandt andet har resulteret i en Oscar-statuette for dokumentarfilmen ”An Inconvenient Truth”, der omhandler global opvarmning og skildrer konsekvenserne af de store klimaændringer. Al Gore har desuden modtaget Nobels Fredspris sammen med FN’s Klimapanel på baggrund af parternes store dedikation til at sætte fokus på og bekæmpe miljømæssige udfordringer og kortlægge det videnskabelige grundlag for politisk handling på området. Al Gore er desuden grundlægger af og formand for The Climate Reality Project, som er en nonprofitorganisation, der er dedikeret til at bekæmpe klimakrisen, ligesom han er forfatter til en lang række bestsellerromaner om bl.a. klimaforandringer.

Kommentarer