Debat og politik

Vi skal sikre de frie valg!

Af Jens-Henrik Kirk, Det Konservative Folkeparti

Folketingskandidat , Nordjyllands Storkreds
2. Viceborgmester, Mariagerfjord Byråd

Det er godt med et velfærdssamfund, men det må ikke blive på bekostning af borgernes frihed.

Det kan måske være svært at se forskelle i politik, men her vil jeg gerne give lidt fakta.

For Konservative er det afgørende, at vi får et frit valg. Og det er på alle områder.

Der skal være både offentlige og private børnehaver og dagplejere. Med finansloven 2021 kom der nye regler for at drive privat daginstitution. Regeringen og dens støttepartier har blandt andet besluttet, at alle nye institutioner fremover skal være selvejende, hvor et eventuelt overskud ikke kan trækkes ud, som det er tilfældet nu.

Det skal være forældrene, der skal bestemme, om deres barn skal gå i folkeskole eller friskole. Og vi skal sikre, at friskolerne fortsat kan have gode rammebetingelser.

De unge skal selv kunne bestemme, hvor de vil gå på gymnasie. Det skal ikke afgøres af forældrenes indkomst. Fra næste skoleår skal eleverne på en række udvalgte gymnasier i og omkring de større byer fordeles efter forældrenes indkomst – de nye regler indskrænker det frie valg i udtalt grad.

Hvor vil du gerne bo, når du bliver gammel?

Der skal være frit fagforeningsvalg – SF vil forhindre gule fagforeninger. I sidste uge lancererede SF et særdeles udemokratisk krav til en ny rød regering – at forbyde fagforeninger som Krifa. I deres perspektiv må fagforeninger som Krifa og Lederne ikke længere være et tilbud, og deres medlemmer må heller ikke få fradrag for deres medlemskab. Det er jo helt uden for skiven. Det er en farlig vej at gå, hvis vi skal til at begrænse foreningsfriheden i Danmark.

Vores ældre skal frit kunne vælge, om de ønsker friplejehjem eller kommunalt plejehjem. Der skal være friplejehjem i alle kommuner. Og de ældre skal ikke miste deres frihed i alderdommen. De har altid haft deres frihed – det skal de blive ved med, så lang tid som muligt.

Stem borgerligt, hvis de frie valg betyder noget for dig.

Kommentarer