Magaxin

Vælg det rette sengetøj til at sove komfortabelt

Artiklen er sponsoreret

Ønsker du at sove godt om natten, skal såvel seng som sengetøj være det rette. Her findes der ikke nogen løsninger, der universelt er de rette. Det vil afhænge af såvel personlige præferencer som det klima, du sover i, hvordan din seng bør se ud, og hvilket sengetøj den bør have. Skal du fx vælge en dyne til at holde dig varm om vinteren, er edderdun godt fyld, siden det har en meget høj bæreevne.

Har dynen en høj bæreevne?

Bæreevnen er udtryk for, hvor godt en dyne holder på varmen, og det siger sig selv, at er du på jagt efter en vinterdyne, skal bæreevnen være høj. Spørgsmålet er så, hvordan du får en dyne, der både er god til at holde på varmen og lede sveden væk. Både af komfort- og sundhedsmæssige hensyn ønsker du jo ikke at sove i vådt sengetøj. Dyner og hovedpuder med kapok er værd at overveje her.

Kapok er allergivenligt fyld

Kapok er naturfibre fra kapoktræer, der både transporterer sveden bort og holder på varmen. Som noget andet er kapok allergivenligt fyld, da bakterier og husstøvmider ikke kan leve i det, netop da fugt transporteres bort. Læs om kapok her, hvis du ønsker at blive klog på de egenskaber, som kapok besidder. Nå, men fyldet til side, hvad kan du så ellers være obs på ved valg af sengetøj til din seng?

Skal fyldet kunne flytte sig?

Ved nogle dyner er der en tendens til, at fyldet langsomt migrerer over i et hjørne eller en ende af dynen. Ved kassettedyner er dette ikke et problem, du oplever, siden disse isolerer fyldet i sektioner. Selvfølgelig er det ikke altid skidt, at fyldet flytter sig – ved kugledyner er dette faktisk eftertragtet, de disse dyner netop skal forme sig efter kroppen for at hjælpe folk med at få roen til at falde i søvn.

Støt op om rygsøjlen med memoryskum

Hvad hovedpuden angår, ønsker du en lille smule modstand, så kraniet ikke får lov at synke helt ned i den. Memoryskum er ganske fint til hovedpuder, når det kommer til at støtte rygsøjlen. Til gengæld så holder det lidt for godt på varmen til mange folks smag, hvorfor de fravælger memoryskum til fordel for noget andet. Prøv dig af med forskellige typer dyner og puder for at kunne finde de rette.

Tjek udvalg med sengetøj online – du lærer hurtigt dine muligheder at kende.

Kommentarer