Samfund

Tre danskere til VM-start i speedway på lørdag

Foto: SportXpress.

VM i speedway starter lørdag den 30. april i Kroatien, hvor tre danske kørere kæmper om medaljerne. Danskerne har gode chancer, men i første runde er det altid spændende at se, hvor alle kørerne ligger i det samlede stærke felt.

Det er gået op og ned for danskerne ved VM i speedway de seneste år, men fans herhjemme kan i år se frem til en mere normal speedway-sæson og tre danske kørere i topform. DMU’s speedway-landstræner, Hans Nielsen, giver en status på de danske kørere inden første runde i Kroatien: 

– Alt i alt ser det rigtig fornuftigt ud for de danske kørere. Ingen har døjet med betydelige skader og de har alle niveauet til at gøre det godt ved SGP. Oveni køres første runde på en forholdsvis kompakt bane, som minder meget om baneforholdene i Danmark. Så mon ikke, det øger den danske selvtillid endnu mere, fortæller Hans Nielsen og fortsætter: 

– Vi ser også tre stabile kørere, som har forbedret mange ting gennem de seneste sæsoner. Leon Madsen har erfaringerne med sig fra VM de seneste år og har arbejdet på sine starter. Mikkel Michelsen har sin debut med en fuld VM-sæson og har med sin seneste guldmedalje ved EM bevist, at hans setup er blevet rigtig godt og velorganiseret. Anders Thomsen har desværre kæmpet lidt med sit tekniske setup, så her må vi se, om der kommer helt styr på det i løbet af sæsonen. 

Spændende sæson i vente

Det er altid svært at spå om første runde, når man endnu ikke har set alle kørernes niveau. Men én ting er sikkert: Alt kan ske gennem VM-sæsonen, der planmæssigt strækker sig til november. 

– De danske køreres snit fra den polske liga ligger meget spredt mellem resten af feltet. Men det bliver en spændende og lang sæson, hvor Bartosz Zmarzlik nok gerne vil hente guldet, mens sidste års vinder, Artem Laguta, ikke er med i år, fortæller Hans Nielsen og afslutter: 

– Samtidig er tidskørslen under træningen igen med til at afgøre kørernes startplacering, som tidligere har været en stor fordel for netop Leon Madsen. Så det kan være, at den erfarne dansker allerede i første runde kan ende på podiet og samtidig kan holde sig i toppen af den samlede VM-stilling gennem sæsonen.

Kommentarer