Samfund

Skolepatruljer indtager Tivoli og LEGOLAND igen efter COVID-19

Foto: Tivolis mediebank

En tur i Tivoli eller LEGOLAND har i årtier været det velfortjente skulderklap, som årets skolepatruljer kunne se frem til i foråret. De sidste to år har COVID-19 dog sat en dæmper for den tradition, men fra den 3. til den 5. maj indtager mere end 9.000 seje skolepatruljeelever igen i de to forlystelsesparker.

Det er nogle helt særlige gæster, der de næste tre dage igen får lov til at køre sig træt i forlystelserne i Tivoli og LEGOLAND. Efter to skoleår med rigtig meget hjemmeundervisning og få sociale arrangementer kan landets skolepatruljer igen få den velfortjente belønning, som har været en tradition i årtier – en tur i en af forlystelsesparkerne.   

”De sidste to år har budt på nogle meget anderledes skoleår. I lange perioder har alle eller store dele af landets skoleelever været hjemme. På trods af det, har vi kunnet se, at lige så snart de små har skullet fysisk i skole, har skolepatruljer landet over stået klar til at hjælpe skolernes mindste elever trygt over skolevejen. Derfor er det også rigtig dejligt, at vi igen kan give skolepatruljerne en sjov dag sammen som tak for deres indsats på skolevejene”, siger Karina Petersen, vicedirektør fra Rådet fra Sikker Trafik, og fortsætter.

”For to uger siden holdt vi en online morgenfejring med cirka 3.500 skolepatruljer, hvor vi delte præmier ud og forhåbentlig gav de mange seje børn en god start på skoledagen, og det bliver så fulgt op af turen i enten Tivoli eller LEGOLAND for endnu flere børn, så vi giver den hele armen med en velfortjent hyldest efter to magre år”.

Hos LB Forsikring er man også rigtig tilfreds med, at skolepatruljerne igen hyldes med en gratis tur i en af de store forlystelsesparker.

“Året rundt har de her børn og unge mødt tidligere i skole end deres kammerater. De har helt frivilligt stået i regn, kulde og blæst for at hjælpe de mindste sikkert i skole, nogle af dem mens de selv var hjemsendt. De har i den grad fortjent en hel dag i Tivoli eller LEGOLAND med fri adgang til alle forlystelser. Jeg håber, at de mere end 9.000 skolepatruljer, der har meldt deres ankomst i en af parkerne, får verdens bedste dage”, siger Mikkel Klausen, chef for Kommunikation & Bæredygtighed i LB Forsikring.

Skolepatruljer er vigtige

Eleverne arbejder frivilligt og ulønnet som skolepatruljer, og noget af det bedste ved arbejdet er muligheden for at kunne hjælpe andre. Det fortæller eleverne selv i en undersøgelse foretaget af Rådet for Sikker Trafik i 2019.

Når der er en skolepatrulje ved en skole, så er det mere trygt for forældrene at sende børnene alene i skole. Forældrene ved, at børnene bliver hjulpet over de ofte stærkt trafikerede skoleveje. Desuden smitter det af på bilisterne, når de ser en skolepatrulje. Undersøgelser har vist, at når der står en skolepatrulje på en vej, så kører bilisterne generelt med en lavere hastighed.

Om skolepatruljerne:

  • Der er omkring 20.000 elever i landets skolepatruljer.
  • Det er typisk elever fra 6.-7. klasse, der er med i patruljerne.
  • Jobbet er frivilligt og ulønnet.
  • Skolepatruljerne har bestået siden 1949.

Kommentarer