Magaxin

Skal du på efterskole? Få tips her

Artiklen er sponsoreret.

Er du snart færdig med folkeskolen og skal beslutte, hvor din vej skal gå hen nu. Mange vælger at tage springet direkte til gymnasiet eller en anden uddannelse. Men måske vil du gerne prøve noget andet inden den dag kommer. Noget helt, helt andet. Måske vil du gerne udfordre dig selv med en helt anderledes oplevelse. Så kan et efterskoleophold være noget for dig.

Noget for enhver smag

Vi er ikke alle sammen ens og gudskelov for det. Ellers var verden noget kedeligere. Vi har forskellige interesser og heldigvis er der en efterskole til enhver smag. Hvis du kan lide sport, er der f.eks. idrætsefterskolen Stidsholt i Vendsyssel. Hvis du er mere til det kunstneriske, er der Efterskolen for Scenekunst syd for Aarhus. Der er noget for enhver interesse og med de mange skoler rundt omkring i landet kan du ofte finde en skole i dét område som du ønsker

Hvad kan du lære?

Du kan lære mange faglige ting på efterskoler, som udfordrer dine evner og din kreativitet på måder som folkeskolen ikke gjorde. Der er ofte lidt højere til loftet i forhold til personlig udfoldelse, så hvis du er eventyrlysten og klar på spændende aktiviteter, så er livet på efterskolen noget for dig. Derudover bliver du klog på livet. Du lærer at gå fra et hjem med en håndfuld mennesker til et hjem med op til hundred mennesker. Du lærer at indgå i et socialt fællesskab, hvor man giver hinanden plads til at være dem selv og til gengæld få man også selv lov til at være den man er. Det er en viden og en lektie som man ikke vil være foruden.

Nye venskaber for livet

Du får også venner for livet. Efterskolelivet er en smeltedigel og den store oplevelse smeder meget stærke venskaber mellem eleverne, på de kan få glæde af i mange år. 

Kommentarer