Aalborg by

Pris for at hjælpe patienter med blodprop i hjernen tilbage til hverdagen

Sygeplejerske Lene Kjærhauge Christiansen modtog i mandags Sygeplejeprisen af indstifteren af prisen, Flemming Møller. PressefotoMortensen

Det kan være svært for patienter at vende tilbage til livet efter en hjerneblødning eller blodprop i hjernen. Også selv om de ’kun’ har fået såkaldt ’lette følger’. I Nordjylland står en sygeplejerske bag ideen om at hjælpe de patienter tilbage til hverdagen efter udskrivelsen. I samarbejde med kolleger har hun fået et midlertidigt kursusforløb i stand, og nu modtager hun en pris for sit arbejde.

Sygeplejerske Lene Kjærhauge Christiansen modtog i mandags en pris for sit store arbejde med at hjælpe patienter med blodprop i hjernen bedre tilbage til hverdagen.

– Heldigvis bliver rigtig mange af vores patienter udskrevet direkte fra os med ingen eller kun lette følger efter apopleksi – men vi kan se, at de stadig har behov for at lære at mestre, at de har haft en blodprop i hjernen, fortæller Lene Kjærhauge Christiansen.

Hun har derfor været med til at etablere et tilbud i Morsø, Thisted og Aalborg Kommuner hvor patienterne kan få rådgivning og møde ligesindede, og få svar på spørgsmål eller bare dele erfaringer. Tilbuddet har kørt som et projekt, og håbet er, at det kan gøres til permanent tilbud.

Læs om Lene Kjærhauge Christiansens arbejde i denne artikel på sundhedspolitisktidsskrift.dk

Sygeplejeprisen er opkaldt efter tidligere leder af Forskningsenhed for Klinisk Sygepleje, professor Erik Elgaard Sørensen, der igennem sin karriere var stærkt optaget af at udvikle sygeplejen gennem forskning og udvikling. Prisen er indstiftet af Eriks enkemand, tidligere sygeplejerske, og nu minister – Flemming Møller Mortensen , der også overrakte prisen.

Kommentarer