Erhverv

Plan om nyt butikscenter på Kvickly-grunden nærmere en realitet

I begyndelsen af oktober blev de foreløbige planer om et nyt såkaldt aflastningscenter nord for Nørresundby godkendt af by- og landskabsudvalget, hvor udvalget godkendte, at man gik videre med planerne.

Det er et område ved Bouet nord for Nørresundby – den såkaldte Kvickly-grund – at det nye butikscenter efter planerne skal ligge. Området er lige nu i nærheden af 12.750 kvadratmeter, men det skal gøres næsten dobbelt så stort, så forretninger med brug for plads kan flytte derud, og det vil ifølge rådmand for by- og landskabsudvalget, Jan Nymark Thaysen (V), ikke gå udover butikkerne i bymidterne og torvene i oplandet.

I Nørresundby frygter butiksindehaverne for bytorvet og handelslivets fremtid, hvis planerne om et nyt butikscenter ved Bouet nord for Nørresundby bliver en realitet.

– Det vi ligger op til er sådan noget som Jem&Fix, THansen, Harald Nyborg, Jysk og Maxi Zoo. Nogle af de der større butikker, som ikke normalt kan ligge inde i en midtby, men netop skal ud at ligge i et aflastningscenter, og det synes vi faktisk kunne være genialt, siger Jan Nymark Thaysen.

Men selvom det er de nuværende planer, frygter Enhedslisten, at de ikke holder.

– Faktum er bare, at når man først kalder det et aflastningscenter, så er der mulighed for alt mulig andet, og det vi kan se med City Syd, det var jo, at nogle butikker fik lov til lidt ekstra, og så siger man: okay, så skal det ikke være større, og så kommer der lige tre mere, og så ruller det – og det er vi bange for også ville kunne ske derude, siger Anna Aaen (Ø).

Kommentarer