Magaxin

Kom godt i mål med planlægning af julefrokosten

Fotos af Nicole Michalou: pexels.com

Vil du planlægge en fed julefrokost? Godt humør og gode mængder sprut er nok det vigtigste, men der er stadigvæk en masse praktiske ting at tage stilling til. Allerførst skal du sørge for at vælge den rette dato, så du ved, at du ikke kommer til at lægge din julefrokost oven i deltagernes andre planer for julen. Derefter skal du finde lokaler til festen, og selvfølgelig skal du også kende festens budget.

Vælg det rette tema til din julefrokost

Det visuelle kan du vælge at gøre meget ud af for at få alle i den rette stemning. Lidt som når du skal pynte et juletræ, giver det mening at tænke på farvepaletten. Rød, grøn og gylden er nok det typiske farvevalg. Men du kan også vælge en mere moderne farvepalet i form af blå, grøn og sølv – altså det du kender fra storcentre. Denne farvepalet kan især give god mening, når det er firmaets julefrokost.

Hvordan skal du klæde dig?

Apropos det visuelle: Tænk også på det tøj, du har på. Hvis du er en meget munter gut, er der intet til hinder for, at du vælger en farverig striktrøje med nogle rensdyr broderet på fronten. Ønsker du derimod noget stilrent tøj til julefrokost, så hold dig blot til det, der er tried-and-true ved livets andre fester. Altså ting som bl.a. blazere, skjorter og måske et slips eller – for at være festlig – en butterfly.

Hold dig til det velkendte, hvad maden angår

Selvfølgelig skal du også tænke på, hvad I skal have at spise, og hvem der skal levere det. Du finder hurtigt restauranter og cateringfirmaer, der tilbyder mad til julefrokosten. Hvis du ikke er til sinds at prøve dig af med eksotiske retter og risikere, at de ikke falder i deltagernes smag, må du holde dig til det velkendte: Stegt and, flæskesteg, rødkål, brune kartofler, brunsovs og risalamande til dessert.

Skal der være en festleg af en art?

Til sidst er det værd at finde ud af, om der skal være aktiviteter af en slags. Er det meningen, at alle bare skal have lov at drikke sig i hegnet, kan det virke lidt fjollet at introducere en festleg. Men hvis det er en mere ”classy” julefrokost, er det fint med en intellektuelt, fysisk eller kreativt udfordrende festleg af en art. Online finder du hurtigt eksempler på aktiviteter, som du kan planlægge til festen.

Kommentarer