Magaxin

Hvor hører væglampen egentlig til i hjemmet? Læs med her

Artiklen er sponsoreret.

Væglamper er lidt en sjov størrelse, for hvad kan de egentlig, som en pendellampe midt i lokalet ikke kan gøre bedre? En centralt placeret loftslampe med en kraftig LED-pære kan jo lyse rummet op, hvorimod en lampe placeret ovre i et hjørne af rummet nok vil have lidt sværere ved det – eller om ikke andet så vil fordelingen af lys virke meget mere ujævn, når det er en væglampe, vi taler om.

En væglampe er det rette valg til læsehjørnet

Men nu er der et marked for væglamper, fordi de trods alt har nogle forcer. Navnlig så egner de sig godt til læsehjørner, da det at have lyskilden lige over lænestolen, du sidder og læser i, betyder, at du får kraftigere lys og nemmere ved at læse. I øvrigt betyder det, at partneren godt kan hvile sig på chaiselongen i den anden ende af stuen, uden lyset er så forstyrrende, som tændte du en loftslampe.

Hvorfor ikke bare vælge en standerlampe?

Spørgsmålet bliver så, hvorfor du til læsehjørnet ikke bare skulle få en standerlampe i stedet – sådan én kan du flytte rundt på efter behov, mens en væglampe monteres på eller som minimum hænges fra væggen? Svaret er, at en standerlampe er kedelig at have at gøre med, når gulvet skal støvsuges. Du er jo nødt til at løfte den, så støvsugeren kan køre under. Og hvad der står frit, kan også væltes.

Sammenlign væglamper i online udvalg

Væglamper kan antage mange forskellige former, hvor nogle fx har flexarm, mens andre ikke har. Nogle har smartbelysning og kan derfor styres via en app, mens andre har en gammeldags knap. Du kan hurtigt finde lampeudvalg online, hvor du kan sammenligne forskellige væglamper. Er du på jagt efter en ny lampe til læsehjørnet eller soveværelset? Find din væglampe her – sværere er den ikke.

Kommentarer