Magaxin

Hjælp din nærmeste med at komme ud af deres misbrug

Artiklen er sponsoreret.

Kender du en med et alkoholmisbrug, eller mistænker du måske en af dine nærmeste for at have lidt problemer med de stærke drikkevarer. Det kan være hårdt og frustrerende at være pårørende til en med et alkoholmisbrug, og i mange tilfælde kan man føle sig hjælpeløs, selvom man brænder for at hjælpe personen. Dette kan skyldes at vedkommende med et misbrug har svært ved at indse, at der er et problem.

Professionel hjælp hos en alkoholbehandler

Hos et behandlingscenter for alkoholmisbrug er det muligt at få erfaren og professionel hjælp til sit alkoholmisbrug. Derfor kan det måske være en mulighed for dig, som pårørende, og vedkommende du mistænker for misbrug at kontakt behandlingscentersoebypark.dk for misbrugsbehandling og få den hjælp, som I har behov for.

Her kan din nærmeste få hjælp til sit misbrug, men du kan også få hjælp som pårørende og lære, hvordan du bedst er der for eksempelvis din ven, familiemedlem, kæreste eller kollega med misbrug.

Det kan også være du kontakter behandlingscenteret, inden du har forslået det til din nærmeste, da centeret kan give dig råd til, hvordan du skal tilgå personen med misbruget og komme med anbefalingen om misbrugsbehandling.

Gode råd i interaktionen med alkoholikeren

Det kan som sagt være svært at tilgå en person med alkoholmisbrug. Der findes dog forskellige metoder og tiltag, man som pårørende kan gøre sig eller ikke gøre sig, i mødet med den nærmeste med et alkoholproblem. Det kan for eksempel være en dårlig idé at bringe problemet op mens vedkommende drikker, da personen er i påvirket tilstand og kan have svært ved at tænke rationelt. Det kan også være en idé at trække sig fra en person, når de drikker, så de får en opfattelse af, at man ikke synes det er i orden. Desuden kan det være en ide at undgå tomme trusler. 

Kommentarer