Kultur

Historisk Royal Run åbner for flere startnumre

H.M. Kong Frederik X, som dengang stadig bar titlen Kronprins, løber i mål til Royal Run '23 i Herning. Foto: Lars Horn/Royal Run

Interessen for Royal Run ’24 har været overvældende i de fem værtsbyer, der efter kun to måneder kunne melde alt udsolgt. Nu sættes yderligere 7.500 startnumre til salg fra den 31. januar.

Der er på alle måder lagt op til en helt særlig udgave af Royal Run 2. pinsedag, der nu bliver med en konge i spidsen for begivenheden. H.M. Kong Frederik X fortsætter sit store engagement i Royal Run og i at bevæge danskerne.

Endnu engang har interessen for eventet været overvældende: Intet mindre end 87.500 motionister fik på rekordtid sikret sig startnummer til dette års begivenhed, der meldte alt udsolgt i december. Derfor har arrangørerne arbejdet på højtryk for at sikre en udvidelse af kapaciteten i de byer, hvor det er muligt.

Efter en vurdering af de kommende ruter, start- og målområde og værtsbyernes generelle pladsforhold og indretning har Royal Run besluttet at udvide med samlet set 7.500 flere startnumre fordelt i Brønderslev, Aarhus, Fredericia og København/Frederiksberg. Af hensyn til pladskapaciteten og den gode oplevelse for alle har Royal Run valgt ikke at udvide med flere startnumre i Kalundborg.

– Det bliver på alle måder en helt særlig og historisk udgave af Royal Run, der for første gang bliver med deltagelse af Danmarks nye kongepar. Siden vi kunne melde udsolgt af startnumre, har vi dagligt fået henvendelser fra danskere, der har spurgt til mulighederne for at kunne deltage aktivt. Vi er meget glade for, at det er lykkes at udvide kapaciteten i fire ud af fem byer, så vi nu kan invitere endnu flere med i den store motionsfest, som Royal Run er, siger Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund (DIF) og medlem af Royal Runs styregruppe.

Et tilløbsstykke på tværs af generationer

Der bliver åbnet for salg af nye startnumre den 31. januar kl. 10:00, hvor det vil være muligt at købe adgang til flere af Royal Run-distancerne, der både kan løbes og gås. Det varierer i de enkelte værtsbyer, hvilke distancer der sættes til salg.

– Vi kan igen i år konstatere, at Royal Run er et tilløbsstykke, der samler generationer, venner og familier på kryds og tværs. Det er vi stolte af, og vi glæder os over, at forventeligt godt 95.000 danskere i alle aldre sammen vil bevæge sig den 20. maj, siger Jens Otto Størup, administrerende direktør i DGI og ligeledes medlem af Royal Runs styregruppe.

De fremtidige kapaciteter fordeler sig således:

  • Brønderslev: Udvides fra 7.500 startnumre til 9.000
  • Aarhus: Udvides fra 17.500 startnumre til 20.000
  • Fredericia: Udvides fra 12.500 startnumre til 13.500
  • København/Frederiksberg: Fra 40.000 startnumre til 42.500

Om Royal Run

Salget af de nye startnumre købes via Royal Runs hjemmeside.

  • Der tilbydes tre distancer ved Royal Run; One Mile, 5 km og 10 km, der alle kan gå eller løbes.
  • København/Frederiksberg har været med siden begyndelsen af Royal Run, Aarhus har været værtsby tre gange tidligere (2018, 2019 og 2022). Brønderslev, Fredericia og Kalundborg skal arrangere Royal Run for første gang.
  • Royal Run ’23 opnåede deltagerrekord ved 93.684 tilmeldte i de fem værtsbyer: Herning, Aabenraa, Nyborg, Nykøbing Falster og København/Frederiksberg.
  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.

Kommentarer