Magaxin

Gør hjemmekontoret lækkert med disse ting

Artiklen er sponsoreret

Er du så heldig at have et job, der tillader, at du arbejder hjemmefra? Så kan du lige så godt forkæle dig selv ved at sætte et flot hjemmekontor op. Sofaen er ikke så sjov at arbejde fra i længden, og du vil nok også blive træt af at sidde med en simpel bærbar på et tidspunkt. Her kan du læse om nogle af de ting, du kan få til dit hjemmekontor for at gøre arbejdet sjovere og mere ergonomisk korrekt.

Stil et flot skrivebord an

Til at starte med kan du få et nyt skrivebord, der godt må se lidt interessant ud. For et skrivebord er et langt bedre sted at stille din bærbare computer end dit skød. For lader du computere sidde på skødet, bøjer du i nakken, når du kigger på skærmen. Står computeren derimod på et skrivebord, så kan du – hvis kontorstolen er justeret i den rette højde – holde hovedet oppe og se ind på skærmen.

Find flotte skriveborde til hjemmekontoret online – et i lyst træ kunne fx virke beroligende.

Find en god kontorstol

Nu blev kontorstolen nævnt tidligere, og sådan én skal selvfølgelig have både arm- og ryglæn, så du hhv. kan støtte op om ryggen og øve dig i at holde armene inden for skulderbredde, hvilket er langt mere ergonomisk end at fægte med arme ude til siden, når du er ved at styre med computermusen.

Når du skal vælge kontorstol, gælder det om at sørge for, at hjulenes hårdhed passer til underlagets. Tommelfingerreglen er at sætte nogle bløde hjul mod et hårdt gulv og hårde hjul mod et blødt gulv.

Skaf en arkitektlampe

Belysningen skal du også tænke på. Nu er der sikkert en loftslampe i lokalet, men har du brug for at kunne rette lys mod nogle papirer, som du sidder med, skal du have fat i en skrivebordslampe. Her kunne en arkitektlampe være et godt valg, da du kan justere, hvordan disse står og vender. Hvad selve lyskilden angår, kan du overveje LED-pærer, da disse giver klart lys og bruger strøm effektivt.

Overvej med tiden en dockingstation

Når du engang er klar til at gøre hjemmekontoret mere avanceret, kan du få en dockingstation, så du kan koble din bærbare computer sammen med flere monitorer. Gør du det, får du nemt ved at gå fra ét projekt eller dokument til et andet – og vise flere projekter og dokumenter på samme tid.

Kommentarer