Kultur og events

Foredrag om Danmarks Vilde Rovdyr

Du kan bl.a. høre om ræven, som nok er et af Danmarks mest kendte vilde rovdyr. Foto: Ib Dyhr

Som led i en vinterforedrags-række på Lille Vildmosecentret er det nu blevet tid til, at de den 20. januar 2022 kl. 19.00-21.00 kan sige varmt velkommen til Sussie Pagh, seniorforsker ved Aalborg Universitet.

Sussie Pagh vil fortælle om Danmarks vilde rovdyr.

”Rovdyr har altid fascineret mennesker med deres smukke og adrætte ydre og ofte nattelige og skjulte levevis. Rovdyr er kendetegnet ved, at en stor del af deres føde består af andre arter, og det bringer dem ofte i konflikt med menneskelige interesser. Ræven kender de fleste, mens de færreste har set ellers almindelige rovdyr som grævling, husmår, ilder og odder med undtagelse af, når de ligger ihjel kørte langs landevejen”, fortæller Sussie Pagh. 

I løbet af foredraget vil Sussie Pagh fortælle om sit mangeårige arbejde og forskning omkring rovdyr i Danmark. Hun vil fortælle om rovdyrenes levevis og status, og om nyeste forskning for udvalgte arter fx ræv, mårhund, odder og Aalborg Universitets igangværende arbejde med muligheden for akustisk overvågning af ulve i Danmark. 

Foredraget starter kl. 19.00 og holder i det nye Naturskolelokale og forventes at tage 1 time inkl. en lille pause og efterfølgende er Lille Vildmosecentret vært for kaffe og kringle i lokalerne på Vildmosegaard. Billetterne koster 100 kr. stykket og købes på Lille Vildmosecentrets hjemmeside. 

Kommentarer