Erhverv

ESG data indsamles fra virksomheder, offentlige registre eller tredjepartsdatabaser

Dataindsamling kan være en udfordring, da der ikke altid er en standardiseret proces for at indsamle og rapportere ESG-data.

Dette kan føre til forskelle i hvordan virksomheder rapporterer deres ESG-præstationer, hvilket kan gøre det svært for investorer at sammenligne virksomhederne.

Som inspiration er der i løsningen fra CC-Interactive – et dansk software selskab, præsenteret nogle  spørgsmål og svar som kan hjælpe med  sammenligningen:  https://esg-smartboard.com/faq/.

Tillid til ESG

Derudover kan der være udfordringer med kvaliteten af ESG-data, da der ikke altid er transparente og verificerede kilder til at sikre dets nøjagtighed. Dette kan føre til at investorer ikke har tillid til ESG-rapporteringen og deres beslutninger kan være baseret på dårlige eller forældede data. For at forbedre kvaliteten af ESG-data og rapporteringen er der blevet udviklet standarder og rammer for hvordan ESG-data skal indsamles og rapporteres.

Transparent ESG-rapportering

Dette omfatter initiativer som Global Reporting Initiative, GRI, og Sustainability Accounting Standards Board, SASB, som har til formål at sikre en standardiseret og transparent ESG-rapportering. Derudover er der også blevet udviklet ESG-ratingfirmaer, der vurderer og klassificerer virksomhederne på deres ESG-præstationer. Dette kan hjælpe investorer med at få en bedre forståelse af virksomhedernes ESG-profil og træffe informerede investeringsbeslutninger.

I lyset af den øgede efterspørgsel efter ESG-data og rapportering er det vigtigt at sikre kvaliteten af dataen for at sikre troværdigheden og nytten af ESG-rapporteringen.

Se mere https://esg-smartboard.com

Kommentarer