Erhverv

Ejendomsmatadoren Søren Enggaard tilstår insiderhandel

Erhvervsmanden Søren Enggaard tilstår at have bedrevet insiderhandel med aktier. Arkivfoto.

Den lokalkendte erhvervsmand Søren Enggaard, der siden 1975 har opbygget et af Nordjyllands største ejendomsselskaber, tilstår nu at have bedrevet insiderhandel med aktier i Alm. Brand.

Det skriver Nordjyske mandag, som ifølge mediet er i besiddelse af en retsmødebegæring, som Anklagemyndigheden har sendt til Retten i Aalborg. Heraf fremgår det, at Søren Enggaard tilstår, at han i juni 2021 købte for knap en million kroner aktier i Alm. Brand A/S.

Lovovertrædelsen består i, at han købte aktierne på baggrund af et tip om, at Alm. Brand næste dag ville meddele overtagelsen af forsikringsselskabets Codans danske aktiviteter. Med købet af aktierne håbede han at opnå en hurtig kursgevinst, men at handle aktier på et sådant tip er ulovligt ifølge straffeloven.

Søren Enggaard er i Aalborg-området kendt for at stå bag en række meget markante ejendomsprojekter. Inden for de senere år har selskabet eksempelvis stået bag Parkbyen i Aalborg og for udviklingen af det store område, hvor Eternit-fabrikken engang lå.

Indtil udgangen af 2022 ejede Søren Enggaard indirekte 10 procent af aktierne i Søren Enggaard A/S, men selskabet er nu 100 procent overtaget af Carsten Enggaard, som er den ene af Søren Enggaards to sønner.

I det senest offentliggjorte årsregnskab fra Søren Enggaard A/S, der dækker regnskabsåret 2021, var overskuddet efter skat på 172 millioner kroner og egenkapitalen på 700 millioner kroner.
Søren Enggaard selv fylder 77 i år.

Kommentarer