Magaxin

Din hurtige guide til beton egnet til byggeri

Artiklen er sponsoreret

Beton er et blandingsprodukt af forskellige materialer, hvorfor der også findes en lang række forskellige varianter af beton. Thermobeton, tørbeton og gasbeton er blot eksempler på disse, der ofte har sine forskellige facetter, hvor deres egenskaber kan udnyttes bedst muligt.

Beton til byggeri

Byggeri kan generelt henvise til en lang række ting, men her refereres mere bestemt til byggeri i forbindelse med huse eller større bygninger, hvor beton både kan benyttes som en essentiel del af fundamentet, såvel som det kan bruges til husets indre og ydre vægkonstruktioner. Gasbeton er for eksempel en beton type, der kan bruges som et billigt og effektivt materiale i væg-konstruktioner til diverse huse. Thermobeton kan ligeledes være nyttigt i forbindelse med huse, da det blandt andet kan bruges til at lave undergulvene i dit hus eller i din bygning. Thermobeton er en relativt let vægtig beton, hvilket måske kan se sig nyttigt i forbindelse med gulvvarme og des lige. Den lette vægt for denne type beton skyldes blandt andet, at der i blandingsproduktet inddrages en slags flamingokugler, der derpå udgår en stor del af betonmassen. Thermobeton har desuden en god isolationsmæssig effekt, der også kan være fordelagtig at udnytte i undergulvene.

Beton til de hurtigere og nemmere projekter

Har du altid ønsket dig en flagstang, som du nu endelig har fået taget dig sammen til at købe, og nu skal have plantet solidt i haven? Er det tilfældet er det måske noget andet beton du skal have fat i. Tørbeton kan for eksempel være nemt for dig som privatperson at arbejde med, da du blot skal fylde den tørre beton i det hul der skal støbes – måske en flagstang, og så dernæst iblande vandet. Det sparer måske noget rod såvel som noget bøvl med at få blandet betonen og så videre. Derudover egner tørbeton sig generelt godt til forskellige støbninger.

Kommentarer