Livsstil og forbrug

Coop køber stor ejendom og grund i Nr. Sundby

Coop har købt en 64.000 m2 stor grund i Nørre Sundby, hvor der i dag er en Kvickly, en Jysk og en Maxi Zoo-butik.

Formålet er at udvikle området med flere nye butikker, så der skabes et større, meget attraktivt detailhandelsområde på adressen Loftbrovej 15-17.

Planen er at bygge et helt nyt, moderne Kvickly varehus, nyt OK tankanlæg og vaskehal samt en række større specialbutikker, der skal gøre placeringen mere attraktiv for kunderne – sammen med Maxi Zoo og Jysk, der fortsat vil være der.

”Vi har gennem de seneste otte år ønsket at udvikle området til glæde for kunderne i Nørre Sundby og omegn. Derfor er vi glade for, at vi har kunne indgå aftale om køb af hele komplekset,” siger ejendomsdirektør Flemming Møller Hansen, Coop.

Coop har allerede lavet en idéskitse for projektet, men er i fuld gang med at analysere hvilke typer butikker, der er størst behov for. I løbet af de kommende måneder skal planlægningen drøftes nærmere med Aalborg kommune. Visionen er, at der udover Kvickly, OK, Jysk og Maxi Zoo kan blive plads til ca. 8-10 andre butikker og restauranter.

Hvis det går som ønsket, vil den nye Kvickly og øvrige butikker kunne åbne i 2024.

Investeringen er den seneste af en række større ejendomskøb i Coop. Fra 2019-2021 har man købt ejendomme for mere end to milliarder. kr. Strategien er at eje de vigtigste ejendomme, hvor man har butikker på de bedste A-placeringer, mens B-placerede ejendomme lejlighedsvis sælges fra. I 2021 blev der solgt for knap 450 mio. kr. ejendomme. 

Udover de mange køb blev der også bygget mere end 20 udvidelser af Fakta butikker, så de kunne åbne som større Coop 365discount butikker.

Kommentarer