Debat og politik

Borgmester Thomas Kastrup genopstiller ikke ved næste valg

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen har tirsdag meddelt, at han ikke genopstiller til næste kommunalvalg, som skal afholdes i 2025. Han vil samtidig trække sig fra borgmesterposten allerede den 31. juli i år for at gøre plads til at køre en ny kandidat i stilling.

Udmeldingen er forelagt medlemmerne i Socialdemokratiet i Aalborg Kommune på det årlige repræsentantskabsmøde.

– Jeg har lige rundet et skarpt hjørne – 50 år – og jeg har også for kort tid siden haft 25-års jubilæum som byrådsmedlem. Jeg har tidligere meldt ud, at jeg ikke så for mig, at jeg skulle gå på pension fra borgmesterposten i Aalborg, men at jeg godt kunne tænke mig at prøve noget nyt, søge nye udfordringer, i mit arbejdsliv, inden det går på hæld, lyder det fra Thomas Kastrup-Larsen, som har været borgmester i Aalborg Kommune siden 2014.

– Når jeg mærker dybt efter og tænker det hele igennem, så når jeg frem til den konklusion, at det er nu, jeg skal tage det store spring og prøve noget andet, fortsætter han.

– At komme med så afgørende en udmelding som borgmester har konsekvenser, både på kort og langt sigt. På den lange sigt naturligvis, at der skal vælges en ny borgmesterkandidat. På den korte sigt betyder min beslutning tab af indflydelse og manglende muligheder for at få afgørende beslutninger igennem, siger han.

– Der vil, med andre ord, opstå et magttomrum. Det har jeg tænkt mig at tage konsekvensen af, for hverken Aalborg kommune eller mit parti kan være tjent med, at det opstår et sådant tomrum, som risikerer at betyde tab for den fortsatte fremdrift i vores dejlige kommune. Jeg vil derfor forlade borgmesterposten og udtræde af byrådet med virkning fra den 31. juli i år, lyder meldingen fra den snart afgående borgmester.

Kommentarer