Samfund

Boligsalget steg i årets sidste sommermåned

Der blev i alt solgt 7.097 boliger i Danmark i løbet af august måned, viser nye handelstal fra Boligsiden.

Nye tal for bolighandler viser, at der i august i år blev solgt lidt over 7.000 boliger i Danmark. Det er 11,5 procent flere solgte boliger sammenlignet med måneden før. Det viser nye tal fra Boligsiden.

Salget følger trenden fra tidligere år, hvor der efter sommerferien generelt ses en stigning i antal handler.

– Vi ser ofte, at boligsalget tager et dyk i juli for så at stige igen i august. Det skyldes, at mange holder sommerferie i juli, hvor de bruger ferien på andet end boligkøb. I august vender de fleste derimod tilbage til hverdagen og i den forbindelse fortsætter boligjagten, som for de heldige ender med at blive til købet af drømmeboligen, siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Men ifølge økonomen er der faktisk tale om et lavere boligsalg for august sammenlignet med tidligere år. August måned i 2022 viste et ekstraordinært lavt salg, men man skal helt tilbage til august 2015 for at finde et lavere niveau end i år, lyder det fra Boligsiden.

Ser vi på hussalget, lyder resultatet på 4.214 solgte villaer og rækkehuse i august. Det er 8,9 procent flere solgte huse end i juli måned.

Det gælder for fire ud af fem regioner, at hussalget er steget fra juli til august – med undtagelse af Region Sjælland, hvor hussalget er faldet med 0,6 procent i perioden.

Der, hvor hussalget er steget mest, er i Region Sydjylland og Region Hovedstaden, hvor der er blevet solgt henholdsvis 12,7 procent og 12,3 procent flere huse fra juli til august.

– Også hussalget er kommet efter den vanlige nedgang i salget i juli måned, hvilket synes at være gældende i store dele af landet. Endda i en sådan grad, at det landsdækkende hussalg for august i år ligger 4,6 procent over gennemsnittet for samme måned i årene før corona, siger Birgit Daetz.

Kommentarer