Magaxin

Bliv bevidst om ansattes personlige styrker via teambuilding

Artiklen er sponsoreret.

Egentlig er der intet til hinder for at bruge teambuilding udelukkende som en social aktivitet, hvor de ansatte får nogle uformelle rammer, i hvilke de kan komme hinanden ved, hvor der stadigvæk er et vist program at følge. Men teambuilding har potentiale for andet og mere end socialt samvær, da du som leder eller HR-medarbejder også kan bruge teambuilding til at blive klogere på de ansatte.

Taler CV’et rigtigt om ansattes personlige egenskaber?

Fra deres CV ved du, hvilke faglige kompetencer de har, og måske har de også noteret nogle af deres personlige kompetencer, fx ”godt humør” eller ”serviceminded”. Men hvor CV’ers påstande om de ansattes uddannelse og tidligere ansættelsesforhold kan verificeres ved at foretage et par hurtige opkald, kræver det lidt mere arbejde at hitte ud af, om deres personlighed faktisk er som beskrevet.

Dagligdagens forventninger forsvinder

Til teambuilding får du øjnene op for, hvor imødekommende ansatte faktisk er, da kravet om at tage en bestemt rolle på sig, der følger af det at have en bestemt stilling, forsvinder. Så når fx koder skal knækkes ved et escape game, eller der skal kommunikeres klart og tydeligt til en gruppedyst, vil du få mulighed for at se, om en ansat naturligt viser sig at være hjælpsom, gemytlig eller en ledertype.

Gør det noget, at rolle og personlighed ikke matcher?

Hvorfor er det så vigtigt at vide, hvordan ansatte er som mennesker? Det er det, fordi folks stillinger og ansvar gerne skulle passe til deres personlighed. Det er svært at have en rolle, der fordrer, at en ansat ikke er tro mod sig selv, og hvad hun har det bedst med. Fx er det svært at lede, hvis ikke man har vilje eller selvværd til at sætte sig igennem. Sådan en karakterbrist er tydelig ved teambuilding.

Hvorfor ikke trække på ansattes stærke sider?

Og nu skal det ikke lyde for negativt – pointen med teambuilding er ikke at finde ud af, hvem der skal fyres eller degraderes. Pointen med at bruge teambuilding til at lære ansattes personlige træk at kende er, at ledelsen får mulighed for at placere dem i stillinger, hvor det bliver deres stærke frem for deres svage sider, de først og fremmest gør brug af i dagligdagen. Hvad kunne et eksempel være?

Lær ansattes styrker at kende

Har du en ansat i kundeservice, der til teambuilding udviser begrænsede sociale egenskaber eller evne til at bidrage til den gode stemning, men udviser gode analytiske egenskaber, så var det måske oplagt at flytte medarbejderen over i en noget mere teknisk stilling, fx noget med lager og logistik, marketing eller B2B-salg. Her er der ikke samme krav til social kunnen som ved kundeservice og B2C.

Find teambuilding i Aalborg

Nu kan teambuilding afholdes hvor som helst, om end det ikke er alle aktiviteter, der kan afholdes ude på virksomhedens matrikel. I de større byer er der flere faciliteter til rådighed, teambuilding kan afvikles i. Har du din virksomhed i det nordjyske? Så find fx teambuilding i og omkring Aalborg.

Kommentarer