Livsstil og forbrug

Alimentum nomineret til ny fornem pris

For første gang nogensinde bliver konkurrencen ’Årets Ret med Fisk & Skaldyr’ afholdt. Konkurrencen hylder den kok og restaurant i Danmark, der har formået at skabe en unik ret med fisk eller skaldyr. I konkurrencen kæmper fire kokke fra forskellige restauranter om den nye ærefulde pris. En af de nominerede er køkkenchef Søren Birch fra Restaurant Alimentum.

Der er ikke noget, der hedder, ’plejer’, når Søren Birch laver mad med fisk og skaldyr. Han er køkkenchef på Alimentum i Aalborg, og er en af de fire nominerede til den nye pris ’Årets Ret med Fisk & Skaldyr.

Her er det fisken, der er i fokus med sin enkelthed. Retten består af grillet havtaske penslet med modnet oksefedt, smørsovs og XO-sauce af egen skinke og tørrede skagensrejer.

– Vi vil gerne sætte fokus på dansk fisk, da vi har noget af verdens bedste fisk og skaldyr i de danske farvande. Jeg er utrolig stolt over, at vi er nomineret til denne her pris. Vores bud på en vindende ret beskriver køkkenet på Alimentum rigtig fint, hvor fokus er på den bedste kvalitet af fisk, som får lov til at stå hel nøgen og som kun er ledsaget af en fantastisk sauce. Det er vigtigt for os, at vi bruger så meget som muligt og smider så lidt som muligt ud, siger Søren Birch.

Udover Alimentum, er også Alouette på Islands Brygge, Fasangården på Frederiksberg og Restaurant Ancestrale på Vesterbro i København nominerede til at modtage prisen. Det er et stærkt felt af nominerede, som alle dyster om at blive den første til at modtage prisen ’Årets Ret med Fisk og Skaldyr.

Øget fokus på fisk og skaldyr

Den nye gastro-konkurrence ’Året Ret med Fisk & Skaldyr’ skal inspirere danskerne til at spise mere fisk ved at vise, hvordan man kan lave nye og smagfulde retter med fisk og skaldyr. For netop mange kokke repræsenterer fisk og skaldyr et kæmpe væld af mulighed for at skabe unikke smagsoplevelser. Med ’Årets Ret med Fisk & Skaldyr’ bliver de stærkeste præstationer hædret for deres arbejde.

– Vi er stolte af at kunne tilføje en helt ny kategori til vores årlige gastro-konkurrence ’Årets Ret med Fisk og Skaldyr’. Konkurrencen skal være med til at skabe fokus på alle de forskellige og velsmagende retter, man kan lave med fisk og skaldyr. Med vores nye konkurrence får topkokke muligheden for at udfordre hinanden på kryds og tværs med deres nyskabende retter. Interessen har været stor, og det er et ekstremt stærkt felt af topkokke, som har skabt fire innovative retter, siger Anders Nicolajsen, seniorkonsulent for Foodservice og Gastronomi i Landbrug & Fødevarer.

En gastronomisk festdag

Den første vinder af ’Årets Ret med Fisk & Skaldyr’ bliver kåret den 29. november 2021 på Axelborg i København. Udover prisuddelinger byder dagen også på nogle af de mest udsøgte og eksklusive råvarer, der er udvalgt af toppen af den danske restaurantscene. Blandt smagsoplevelserne er der vine i topklasse, specialøl, friske Limfjordsøster, kaviar og mange flere smagfulde råvarer.

Men ’Årets Ret med Fisk & Skaldyr’ er ikke den eneste pris, som uddeles denne dag. Traditionen tro skal vinderen af ’Årets Ret med Gris 2021’ også findes for tiende år i træk. Desuden har Landbrug & Fødevarer gået sammen med spiseguiden Whiteguide, der til eventet vil lancere deres 2021-udgave af spiseguiden.

Med samarbejdet og prisuddelingen håber Landbrug & Fødevarer og Whiteguide at støtte den danske restaurationsbranche ved at inspirere danskerne til at komme ud og få en kulinarisk oplevelse hos de mange dygtige restauranter.

Kommentarer