Aalborg by

Aalborg-gymnast vender hjem med DGI Verdensholdet

24-årige Sebastian Baand Larsen har været på træningslejr de sidste to måneder for at øve DGI Verdensholdets nye show QUA.

Det er svært, selv som topgymnast, at blive udtaget til DGI Verdensholdet, men for 24-årige Sebastian Baand Larsen lykkedes det at slippe gennem nåleøjet. Lige nu rejser han Danmark rundt for at optræde med gymnastikken. Den 11. september går turen til hans hjemby Aalborg.

Det var på Aabybro Efterskole at Sebastian Baand Larsen første gang prøvede at lave flik flak og saltomortaler. Siden har han brugt det meste af sin tid på gymnastikken, og i dag er han elitegymnast på DGI Verdensholdet. Sammen med 27 af Danmarks dygtigste gymnaster optræder han d. 11. september i Aalborg Stadionhal med afrejseopvisningen QUA.

Det bliver en kæmpe oplevelse at optræde i Aalborg. Min familie og venner er der, og det er med til at gøre det specielt. Jeg tror også, at der kommer lidt ekstra nerver på, fordi det er min hjemmebane,” fortæller Sebastian Baand Larsen, gymnast på DGI Verdensholdet.

Hele september turnerer Sebastian Baand Larsen Danmark rundt med DGI Verdensholdet og optræder i forskellige byer. Før han skiftede sit hjem ud med en sportstaske, boede han i Aalborg sammen med sin kæreste, og var gymnastiklærer på Halvorsminde Efterskole og Fri Fagskole. Drømmen om at bruge et år på gymnastikken og at rejse med DGI Verdensholdet, fik ham til at deltage i udtagelsen til holdet. Selvom mange andre dygtige gymnaster stillede op lykkedes det Sebastian Baand Larsen at komme med på holdet. Det betød, at han i juni 2018 begyndte en tilværelse som gymnast på fuld tid. 

Jeg har næsten glemt, hvordan det er at optræde, fordi det er så lang tid siden, jeg sidst har optrådt. Jeg glæder mig meget. På samme måde, tror jeg også, at publikum er sultne efter at se noget gymnastik igen,” fortæller Sebastian Baand Larsen, gymnast på DGI Verdensholdet. 

På grund af corona har der ikke været nogen store gymnastikopvisninger i snart to år. Af samme grund er glæden stor over, at det endelig kan lade sig gøre at optræde igen. Showet, gymnasterne optræder med, er en blanding af vilde spring, akrobatiske øvelser, mange forskellige genre af dans og rytmisk gymnastik. DGI Verdensholdet optræder i 14 forskellige danske byer som en del af deres Take Off turné, før de til oktober rejser ud i verden for at optræde og sprede glæden ved leg og bevægelse. 

Billetter til showet i Aalborg d. 11. september kan købes på verdensholdet.dk.

Fakta

DGI Verdensholdet er et gymnastikhold bestående af 28 af Danmarks bedste gymnaster, 14 mænd og 14 kvinder. Holdet bliver udtaget hvert andet år, og gymnasterne går på holdet fuld tid i et år. Hvert hold rejser cirka et halvt år ud i verden, hvor de laver shows og workshops. Før de forlader Danmark, tager de på en Take Off turné, hvor de viser det show, de skal rejse jorden rundt med. 

Kommentarer