Samfund

100 hjertestartere på vej til danskerne

Årligt bliver ca. 4700 personer ramt af hjertestop uden for hospital. Hvis personen med hjertestop bliver stødt med en hjertestarter inden 3-5 minutter efter hjertestoppet, kan overlevelsen være op til 50-70 %. Ved Hjerteforeningens Landsuddeling går de indsamlede penge til at sætte døgntilgængelige hjertestartere op i Danmark. Foto: Linda Johansen/Hjerteforeningen.

Cirka 2,5 mio. kr. er søndag blevet samlet ind ved Hjerteforeningens Landsuddeling, hvilket vækker glæde hos projektleder Lasse Lindquist. Det betyder nemlig, at cirka 100 hjertestartere skal sættes op rundtom i landet.

Søndag er danskerne gået i den gode sags tjeneste og samlet ind for at dele hjertestartere ud ved Hjerteforeningens Landsuddeling. Med stor villighed.

Det forventes, at der i løbet af søndagen er blevet samlet cirka 2,5 mio. kr. ind, hvilket betyder, at der er i omegnen af 100 hjertestartere på vej ud til danskerne.

– Vi er ovenud tilfredse med det flotte resultat, og at det ser ud til, at der snart er cirka 100 hjertestartere på vej ud i de danske lokalsamfund, gør mig virkelig glad, siger Lasse Lindquist, projektleder for Hjerteforeningens Landsuddeling.

Han sender gode tanker til alle dem, der har medvirket til, at der nu skal flere hjertestartere op over hele landet.

– Tusinde tak til alle de flittige indsamlere, der virkelig har gjort en flot indsats, og så skylder vi selvfølgelig også en stor tak til alle dem, der har doneret og gjort en forskel, siger Lasse Lindquist.

Tid er altafgørende, når det kommer til et hjertestop.

Således overlever kun 1 ud af 19, hvis ingen træder til med genoplivning, inden ambulancen ankommer, mens tallet er helt oppe mod hver tredje, hvis man modtager hjælp med en hjertestarter, inden ambulancen ankommer. Bruges hjertestarteren inden for 3-5 minutter er overlevelsesmulighederne helt op til 70 procent.

– Hver og en af disse hjertestartere kan være forskellen på liv og død. Derfor er jeg også taknemlig og glad for, at vi har fået det flotte resultat, som vi har, afslutter Lasse Lindquist.

Læs om Hjerteforeningens Landsuddeling på www.landsuddeling.dk

Kommentarer